NaslovnaMAČKEKAKO DA ZNATE DA VAS VAŠA MAČKA VOLI?

KAKO DA ZNATE DA VAS VAŠA MAČKA VOLI?

Mace ne govore našim jezikom, pa ih ponekad možete teško razumeti. I baš zbog toga što ih bije glas da su nezavisne, često ih ljudi zapostavljaju. Dešava se i da se vlasnici ni ne trude da shvate mačke, zato što ne iskazuju ljubav tako otvoreno kao psi. A zapravo, mačke nam svakodnevno govore da nas vole. U nastavku teksta, pročitajte više o tome i naučite da prepoznajete suptilne znake ljubavi koje vam pokazuje vaša mačka.

Pozdrav glavom

Verovali ili ne, kada vas mačka „pozdravi“ tako što se očeše o vas ili lupne glavicom, to je njen način da obeleži teriotoriju. Baš tako! Trljanjem glave o vaše noge, ruke, lice, ona ostavlja svoje feromone po vama kako bi druge mačke znale da ste vi njeno vlasništvo. Tj. to znači da vas mačka želi samo za sebe, i da ostatak sveta to treba da zna.

Mesi

mačka-čovek-kafa

Mace su poznate po tome što mese šapicama kada su srećne i zadovoljne. Ovo ponašanje odrasle mačke „vuku“ iz vemena kada su bili mačići i kada su na taj način tražili mleko od majke. Dakle, ako vaša maca počne da vas mesi kada je mazite i vidite da se na taj način uspavljuje, to je znak da vas zaista voli.

Mačka vas prati

Ako imate mačku kao kućnog ljubimca, verovatno ste primetili da vas prati gde god da idete. Ali bukvalno. To znači da će ići za vama i u kupatilo i posmatrati vas dok spavate. No ne brinite, to ne znači da vas mačka proganja i špijunira. Zapravo, to je znak privrženosti kojim vam poručuje da voli da bude u vašem društvu!

Donosi vam poklone

mačka1

U nekom momentu zajedničkog života, sigurno će vam vaša maca doneti „poklon“. Ako živite u stanu, imate sreće, pošto će taj poklon najverovatnije biti njena igračka, zalutala čarapa ili nešto slično. Mace koje živeu dvorištu, svojim vlasnicima obično donose ptice, guštere i miševe koje su ulovile. Nemojte da vas ovo ponašanje uplaši – to je samo njen način da kaže da joj je stalo do vas!

Nadamo se da će vam ovo pomoći da bolje razumete svoje krznate prijatelje. Kako vaša mačka iskazuje svoju ljubav prema vama?

Autor: Tijana Radovanović

Bonus video:

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari