NaslovnaZANIMLJIVOSTIMAČAK AHIL PROROK I SOCIJALNI RADNIK

MAČAK AHIL PROROK I SOCIJALNI RADNIK

MAČAK AHIL – Mnogi ljubitelji mačaka verovatno znaju ko je sada već čuveni mačak Ahil. Ovaj beli mačak je postao „poznata šapa“ tokom Kupa konfederacija u fudbalu 2017. godine.

Ahila su nazvali prorokom jer je uspešno pogađao pobednike birajući činijicu sa hranom pored kojih su se nalazile zastavice zemalja učesnica. Predviđao je rezultate tokom Kupa konfederacija, a predviđao je i rezultate mečeva Svetskog prvenstva 2018. godine, a davao je predviđanja i za mečeve u Ermitažu. Trebalo je da predviđa i rezultate mečeva Evropskog prvenstva u fudbalu 2020 u Sankt Peterburgu.

Mačak Ahil dosta dugo nije imao vlasnika, živeo je u muzeju Ermitaž, a nakon sticanja svetske slave mnogi su želeli da se brinu o njemu. Razmotreni su mnogi kandidati, ali na kraju ga je usvojila njegova veterinarka Ana Kondratjeva.

Pored predviđanja u sportu mačak Ahil je aktivan u socijalnom radu. Posebno se istakao u radu sa pacijentima u hospicijama, staračkim domovima i sirotištima. Kada se epidemiološka situacija stabilizuje njegova vlasnica tvrdi da će Ahil nastaviti sa korišćenjem svog talenta za felinoterapiju i sa ostalim uobičajnim aktivnostima.

Izvor: sputniknews.com, srbijadanas.com

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari