NaslovnaINFOTAJNA VITALNOSTI STERILISANIH MAČAKA

TAJNA VITALNOSTI STERILISANIH MAČAKA

U svetu kućnih ljubimaca, sterilizacija mačaka postala je uobičajena praksa kako zbog kontrole populacije tako i zbog zdravstvenih benefita. Međutim, pitanje koje često muči vlasnike jeste kako održati vitalnost svojih mačaka nakon sterilizacije.

Kako da sačuvamo vitalnost sterilisanih mačaka?

Odgovor leži u posebno dizajniranoj hrani za sterilisane mačke, ali pre svega važno je razumeti da sterilizacija utiče na metabolizam mačaka. Nakon ovog postupka, mačke imaju tendenciju da dobiju na težini i smanje aktivnost, što može dovesti do gubitka mišićne mase i drugih zdravstvenih problema. Stoga je ključno prilagoditi ishranu sterilisanih mačaka kako bi se održala optimalna težina i vitalnost. Upravo iz tog razloga, odabir prave hrane postaje bitan faktor za očuvanje zdravlja i vitalnosti mačaka nakon ovog zahvata. Hrana koja odgovara potrebama sterilisanih mačaka, osigurava im uravnoteženu ishranu i pozitivno deluje na njihovo zdravlje možete pronaći u PURINA® PRO PLAN® suvoj i vlažnoj hrani za sterilisane mačke. Posebno formulisana za sterilisane ili kastrirane odrasle mačke, PURINA® PRO PLAN® hrana sadrži sve hranjive materije potrebne vašoj mački za dnevnu vitalnost i dugoročno zdravlje.

foto: Nestle Purina

Znamo da samo pravilno izbalansirana ishrana može pomoći u očuvanju telesne kondicije i vitalnosti, zbog čega je jedan od ključnih aspekata PURINA® PRO PLAN® hrane ravnoteža proteina i drugih hranljivih materija, koje pomažu u održavanju mišićne mase. Takođe, optimalna količina vlakana koja podržavaju zdravo varenje i regulišu telesnu težinu mačaka, kao i prisustvo esencijalnih masnih kiselina, poput omega-3 i omega-6, imaju važnu ulogu u očuvanju zdravlja kože, dlake i organizma mačaka. Jedna od interesantnih činjenica je da sterilisane mačke mogu imati slabiji imunološki sistem u poređenju sa ostalim mačkama. Zbog toga je važno jačati njihov imuni sistem dodavanjem antioksidanata u ishranu koje štite mačke od infekcija i bolesti i jačati njihov imunološkog sistema je neophodno za očuvanje njihovog zdravlja i vitalnosti.

Za očuvanje zdravlja i vitalnosti sterilisanih mačaka važno je osigurati da njihova ishrana sadrži dovoljnu količinu hranljivih materija, a PURINA® PRO PLAN® pored toga što unapređuju zdravlje bubrega, održava optimalnu telesnu težinu mačaka, nudi i jedinstveni ukus za sva probirljiva nepca,

Volite svoje krznene prijatelje

Sterilisane mačke ne zahtevaju mnogo brige.  Odabir prave hrane jeste važan faktor za očuvanje zdravlja i vitalnosti mačaka nakon ovog zahvata, ali isto tako podjednako je važno da svojim krznenim prijateljima pružite mnogo ljubavi i pažnje u toku ovog perioda, jer samo tako one u potpunosti mogu da se prilagode novonastaloj situaciji. Jer, šta može biti lepše nakon napornog dana od dolaska kući gde znate da vas čeka vaš zadovoljni krzneni prijatelj??

Izvor: Purina Promo / Represent

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari