NaslovnaMAČKEČOVEK KOJI JE PRETVORIO SVOJU KUĆU U IGRALIŠTE ZA MAČKE (VIDEO)

ČOVEK KOJI JE PRETVORIO SVOJU KUĆU U IGRALIŠTE ZA MAČKE (VIDEO)

Čovek po imenu Piter Kohen je kupio kuću 1988. godine i prilikom kupovine je uz kuću i „nasledio“ dve mace lutalice. Mace su bile poludivlje, ali su provodile dosta vremena uz Pitera na njegovom imanju.

Jedna je kasnije nažalost uginula nakon što ju je udario auto, a druga je dobila ozbiljne povrede nakon što je i nju kasnije udario auto. Kako bi se bolje brinuo o drugoj maci, Piter je od nje rešio da napravi kućnu mačku. Kako joj ne bi mnogo nedostajala njena nastradala drugarica Piter je iz obližnjeg prihvatilišta za mačke usvojio nekoliko mačaka, i tako je sve počelo.

Vremenom su usvajali još mačaka, pritom dobijajući i mačiće dok Piter i njegovi ukućani nisu zaključili da je njihova kuća zapravo „mačija kuća“.  Tu im se rodila ideja da zapravo kuću potpuno prilagode svojim ljubimicama. Izgradivši tunele, mačije puteve po zidovima, povezavši sve prostorije međusobno kako bi mačke imale što slobodniju kretnju.

Kako ovaj izvanredan arhitektonski poduhvat izgleda možete pogledati u videu u nastavku

 

Prema poslednjim informacijama, Piter je u međuvremenu od 15 predivnih ljubimica došao do broja od čak 22 mačke. Takođe, ozbiljno učestvuje u borbi protiv opake i često fatalne mačije bolesti FIP (Feline Infectious Peritonitis). Piter je svoje neobične konstrukcije za mace počeo da prodaje na internetu i ozbiljan deo prihoda donira upravo borbi protiv FIP-a.

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari