NaslovnaMAČKEDA LI ZNATE ZAŠTO MACE NE VOLE VODU?

DA LI ZNATE ZAŠTO MACE NE VOLE VODU?

Svima je dobro poznato da mačke i voda nikako ne idu zajedno, ili baš retko, ali da li ste se nekada zapitali zašto je to tako? Na prvi pogled, izgleda kao da je preziru, ali s druge strane ne možete ih odvojiti od česme sa koje lagano curi ili kaplje voda.

Istorija mačaka i njihove averzije prema vodi datira još iz vremena njihovog pripitomljavanja, zbog čega je danas okupati mačku gotovo pa nemoguća misija. Pojedini vlasnici maca imaju čak problema i da svoje krznene drugare nateraju da piju istu.

Prema naučnicima, mačja odbojnost prema vodi potiče od činjenice da su njihovi preci, divlje mačke u Evropi, Africi i Kini, morali da se drže dalje od vode, odnosno jezera i drugih vodenih površina kako bi izbegli predatore koji su ovde vrebali.

tigar-voda

Ukoliko imate mačku, ili ste je nekada imali, poznato vam je koliko one izbegavaju kupanje. Zanimljvo je da im je slavina koja curi konstantan izvor fascinacije, pa su među ljubiteljima mačaka, pravi hit postale fontane za ljubimce sa stalno tekućom vodom.

PROČITAJTE JOŠ: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari