NaslovnaZANIMLJIVOSTINAJDIRLJIVIJE SPASAVANJE - MAGARAC PLAKAO CELIM PUTEM DO KLANICE, ALI MU SE...

NAJDIRLJIVIJE SPASAVANJE – MAGARAC PLAKAO CELIM PUTEM DO KLANICE, ALI MU SE SREĆA IPAK OSMEHNULA (VIDEO)

MAGARAC PLAKAO CELIM PUTEM DO KLANICE – U Kamenici, selu u blizini Niša nalazi se Zoo kutak udruženja za zaštitu, odgoj i proučavanje Zoo planet koje je nedavno dobilo još jednog stanovnika – novog magarca.

Ono što je specifično za ovo magarence jeste priča o njegovom spasavanju koja je oduševila mnoge. Naime udruženje Zoo planet je otkupilo magarca zahvaljujući donacijama građana i na taj način ga spasilo od tužne sudbine u klanici. Predsednik udruženja Dušan Stojanović je izjavio za Niške vesti da je ovo možda bilo i najdirljivije spasavanje životinje od kako njihovo udruženje postoji.

„Kada je vlasnik rekao da, ukoliko magarca ne otkupimo, već sutradan odlazi na klanicu, podigao je glavu, pogledao me i počeo da njače. Prišao mi je, naslonio glavu na stomak i krenule su suze. Te njegove suze mi nisu dozvolile da ga ostavim. Čekao je da krenemo, naslonjen na mene. Magarca smo odmah pokupili, a vlasnika sam zamolio da odložimo plaćanje jer u tom trenutku nismo imali para“ rekao je Stojanović.

Prema rečima Stojanovića magarac je celim putem plakao, sve dok nisu stigli u Zoo kutak. Kompletna sredstva za spasavanje magarca su skupljena zahvaljujući građanima i to u roku od 48h! Iznos koji je bio neophodan je bio 250 evra, a prikupljeno je mnogo više od toga. Kako je Stojanović izjavio višak sredstava će biti iskorišćen za rekonstrukciju prostora namenjenog magarcima. Trenutno u Zoo kutku imaju pet magaraca a kako je Stojanović rekao do zime će im obezbediti novi prostor.

Ovaj magarac je sada miljenik volontera Zoo kutka, koji bez straha prilazi svim posetiocima. U nastavku možete pogledati snimak ovog dirljivog spasavanja.

Više o samom udruženju možete pročitati ovde.

Izvor: blic.rs, niskevesti.rs

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari