NaslovnaINFORASE PASA KOJE SE ODLIČNO SLAŽU SA MAČKAMA

RASE PASA KOJE SE ODLIČNO SLAŽU SA MAČKAMA

Ukoliko ste vlasnik mačke, a razmišljate o nabavci i psa kao kućnog ljubimca imajte na umu da se ne slažu baš najbolje sve rase pasa sa mačkama. Neki psi su prilagodljivijeg karaktera i bolje će se složiti sa vašim postojećim mačećim drugarom. Naravno, preporuka je rana socijalizacija kao i druženje psa i mačke od najranijeg doba.

U nastavku je nekoliko rasa pasa koje smo izdvojili za vas, a klikom na svaku rasu možete više pročitati o njima 🙂

Baset

Baset zna biti vrlo tvrdoglav pas, koji svom vlasniku može zadavati dosta prepreka prilikom dresure. Takođe, poput mačke baset uživa da drema sklupčan u uglu ili u krilu svog vlasnika nakon igranja. Zbog svog karaktera odličan je izbor za porodice koji imaju i mačku, zanimljivo je da će se osim sa mačićima baset dobro slagati i sa odraslim mačkama.

Zlatni retriver

Nije iznenađujuće što se i zlatni retriver nalazi na ovoj listi. On je lak za treniranje, obožava decu,  ali i mačke. Najbolje bi bilo upoznati štene sa mačkom pre nego što napuni 4 meseca, kako bi se oboje osetili kao jednaki članovi porodice.

Kovrdžavi bišon

Bišon je razigrani mali pas koji obožava društvo, bilo svog vlasnika i porodice bilo mačije. Radoznao je poput mačke, što ih čini skoro pa idealnim spojem. Ne voli da bude zapostavljen i sam, pa će sigurno dozvoljavati vašoj maci da se sklupča i zadrema kraj njega. Bolje će se složiti sa mlađim macama, sa starijim mačkama i ne toliko, pogotovo ukoliko je mačka bila tu pre njega.

Bigl

Bigl je je pas koji voli da živi i radi u grupi, zbog toga neće mačku posmatrati kao konkurenciju već kao ravnopravnog druga iz čopora. Bigl je energičan pas, ali i vrlo nežan prema ljudima pa će tu svoju nežnost preneti i na mačke. Jedino je potrebno navići macu na nekada poprilično glasno zavijanje ovog psića, kako se ne bi plašila.

Povezano:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari