NaslovnaZANIMLJIVOSTIUSKOČIO U HLADNU REKU KAKO BI SPASIO MAČE BAČENO SA MOSTA (VIDEO)

USKOČIO U HLADNU REKU KAKO BI SPASIO MAČE BAČENO SA MOSTA (VIDEO)

Sve je počelo kada je Sonja Domić na društvenim mrežama pročitala objavu radnika obližnje firme koji je tvrdio da je video mače ispod mosta na reci Dravi.

Kada ga je Sonja pozvala rekao joj je da je mačiće neko bacio sa mosta, kao i da su se tri utopila. Četvrto mače je uspelo doći do kamenjara koji je na oko 10-ak metara od obale.

Ovo mače je bilo zarobljeno i okruženo rekom, mjaukalo je iz sve snage verovatno tražeći pomoć. Ovde je svoju hrabrost pokazao čovek iz Osijeka, Hrvoje Malbaša koji je bez mnogo razmišljanja uskočio u hladnu Dravu kako bi izvukao mače iz vode.

Kako je on izjavio za Večernji list „Kad sam vidio da se penje na kamen na rubu vode, uplašio sam se da će završiti u njoj i da ga nećemo uspjeti spasiti.“  Ovog hrabrog čoveka nije sprečila ni hladna voda ni brojni virovi kako bi spasio nesrećno mače koje je nakon malo frktanja na njega pristalo da je uzme u ruke i da držeći je iznad vode dopliva sa njom nazad do obale.

Mače je kasnije dobilo ime River (eng. reka) a brigu o njoj su preuzeli članovi udruženja Devet života. U trenutku spasavanja mačence je imalo oko dva meseca, i prošla je bez većih posledica sa malim hematomom  na stomaku koji je verovatno nastao od udarca u vodu i sa povređenom šapom na koju će verovatno malo šepati.

Ova priča se se srećno završila zahvaljujući ovom divnom čoveku koji je heroj kako za malu River tako i za sve ljubitelje životinja. Veliko bravo za njega jer su zaista retki ljudi koji bi na ovako nesebičan način priskočili jednom mačetu u pomoć!

 

Izvor: vecernji.hr, virealni.online

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari