NaslovnaZANIMLJIVOSTIRASE KOJE ZADRŽAVAJU SLATKI IZGLED ŠTENCA I KADA ODRASTU

RASE KOJE ZADRŽAVAJU SLATKI IZGLED ŠTENCA I KADA ODRASTU

RASE KOJE ZADRŽAVAJU SLATKI IZGLED – Štenci su skoro svima slaba tačka, tako mali slatki i jednostavno neodoljivi. Neki vlasnici pasa preferiraju naravno veće rase pasa, ali ukoliko razmatrate da nabavite psa koji će zadržati slatki izgled štenca i kada odraste u nastavku je nekoliko predloga.

Jorkširski terijer

Ovaj mali pas je poznatiji pod svojim nadimkom Jorki, izuzetno energičan i skoro se nikada ne umara. Toliko je mali rastom da se pojedini primerci mogu smestiti i u malo veću šoljicu za kafu. I kada odraste zadržava svoj bebeći izgled preslatke dlakave i čupave loptice.

Maltezer

Ovo je pas koji će uvek svog vlasnika obasipati pažnjom, živahan je i pun energije. Dobro se slaže i sa ljudima i sa drugim životinjama. Izuzetno su vezani za svog vlasnika, loše podnose samoću a i u odraslom dobu zadržavaju svoj specifični pufnasti izgled. Njihova predivna dlaka zahteva svakodnevno četkanje.

Ši Cu

Ima neodoljivu narav i izgled. Malo su zahtevniji za negu, potrebno im je svakodnevno sređivanje kako bi zadržali svoj raskošan izgled. Odlično će se slagati sa odraslima, ali i sa nešto starijom decom. Više o ovoj rasi možete pročitati klikom na link ovde.

Pomeranac

Pomeranac ili pomeranski špic kako je poznatiji je još jedna neodoljiva mala rasa. Živahan je, izuzetno inteligentan i znatiželjan. Lako se dresira, a u njegov preslatki izgled se lako možete zaljubiti.

Havanezer

Izuzetno šarmantan pas, sa dlakom koja je toliko mekana na dodir da podseća na svilu. Uživaju u maženju i najviše vole da provode svoje vreme pored vlasnika kojem će biti neverovatno privrženi.

Bišon

Bišon je minijaturna rasa koja mnoge podseća na pahuljicu. Iako su mali, imaju dosta borben karakter, a najviše vole da se igraju i provode vreme sa svojim vlasnikom. Iako imaju borbenu crtu, dobro će se slagati i sa drugim psima.

Lasa apso

Lasa apso vodi poreklo sa Tibeta. Odlično se slaže i sa ljudima, decom ali i drugim ljubimcima. Zahtevaju dosta pažnje i svakodnevnog maženja, a njihova duga i svilenkasta prelepa dlaka je malo zahtevnija za negu. Većina vlasnika se opredeljuje da svoje lase vodi profesionalnom grumeru.

Patuljasta pudla

Pudle su jedna od najpopularnijih malih rasa. Iako izgledaju skoro kao plišane igračke, izuzetno su izdržljive a i dobri psi čuvari. Uživa u igranju, uvek će tražiti neku novu interesantnu zanimaciju. Poslušne su i nisu teške za dresuru.

Bolonjski pas

Ukoliko tražite psa koga ne bije glas da je mali i nervozan, bolonjski pas bi mogao biti odličan izbor za vas. Mirne je naravi i skoro paperjastog izgleda, dobro se uklapa svako okruženje.

Japanski španijel

Japanski španijel ili japanski čin kako je poznatiji, ima karakteristike i ponašanje mačke. Opuštene su naravi, vole biti u blizini svojih vlasnika. Često se koriste kao terapeutski psi.

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari